sumber cik google |
Bahan-bahan
- 10 putih telur - suhu bilik
- 1 1/4 sudu teh cream of tartar
- 1/4 sudu teh Garam
- 1 sudu kecil vanila
- 1 1/4 cawan Gula
- Kek 1 cawan tepung
- 1 cawan raspberi segar ATAU
- 1 cawan raspberi beku - cair / kering
boleh try cari brand nie.. |
- Panaskan ketuhar kepada 350F
- Pukul putih telur, krim tartar dan garam di dalam mangkuk besar sehingga kelihatan lembut.
- Tambah vanila. Secara beransur-ansur tambahkan gula, memukul sehingga putih berkilat, tetapi tidak kering. Ayak tepung ke dalam putih telur dan taburkan raspberi di atas.
- Gunakan spatula, perlahan-lahan gaulkan tepung dan beri.
- Masukkan adunan ke dalam tiub 10-inci 1 dan bakar kira-kira 40 minit.(sehingga lidi yang dimasukkan di pusat keluar bersih)
- Terbalikkan pan ke rak kek dan biarkan ia sejuk sepenuhnya tanpa mengeluarkan kek dari pan.
- Apabila kek sejuk, berhati-hati keluarkan pan dari kek.
- Hidangkan dengan raspberi dan krim putar.
original link recipe
No comments:
Post a Comment